TaDa! Camillabakelsen

25 g jäst
75 g smör
2,5 dl mjölk
1 st ägg
0,5 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma, stött
0,25 tsk salt
7,5 dl vetemjöl, (450 g)

Fyllning:
1,25 dl    vaniljvisp
1 paket    jordgubbar
100 g mörk choklad
Garnering:
florsocker

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degspadet. Blanda ägg, socker, kardemumma, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 delar. Rulla varje del till en slät boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min under bakduk.
3. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.
4. Skär bullarna i två delar, den undre lite större än den övre, och gröp ur lite ur den undre delen. Vispa vaniljvispen till fast konsistens. Lägg ca 1 msk i bullens undre del.
5. Skiva jordgubbarna och lägg på vaniljvispen. Riv chokladen och strö den över jordgubbarna. Lägg på locket och sikta över florsocker.