Glad dag igår, vädret till trots.

Idag lovar vädret desto mer vilket passar bra för jag har i min tur lovat en promenad med Mimmin. Julia vaknade på topphumör i morse, tyvärr bestämde hon sej för att vakna redan 05.30 tur i oturen att hon redan låg i vår säng. Ännu mera tur att hon bestämde sej för att ligga och leka med sin pappas ansikte och hår istället för mitt 🙂

Nu ska jag frukosta. Idag bjuds det på nybakade blåbärs- kardemumma- och kanel scones. Ja, jag håller på att tömma lagret av råvaror inför flytten.

Blåbärsscones

3 dl mjölk
1 ägg
100 gram smör
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ dl djupfrysta blåbär
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Forma scones ovh lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

 

Som du ser la jag själv till kardemumma och kanel efter behag. Jag festade även till det genom att slänga ner några hallon i röran med. Mumma!

Även imorgon är en lovande dag. Då ska Lejonet och jag förbi nya lägenheten och lämna vårt gamla kontrakt. Och iom det är vi liiiite bostadslösa tills vi skrivit på vårt nya. 🙂