Efter gårdagens besök hos vår BM fick vi dels med oss min journal (för säkerhets skull för om det är så att det hela sätter igång när jag är hos la familia nästa helg så åker vi till Varberg och då har inte de direkt tillgång till den digitala varianten) och även ett kuvert inne hålland info från Nationella biobanken för navelsträngsblod.

Och infon är ju bra, tyvärr inte aktuellt för vår del då både Daniel och jag önskar att klumpen avnavlas sent. Men vad jag inte kan förstå är att om det nu är så himla viktigt och blodet som finns kvar där i kan rädda liv, varför i hela friden kan det bara göras på ”kontorstid”?

Vi kan idag bara ta hand om navelsträngsblod från barn som föds under dagtid och om Ditt barn föds på annan tid som under natten eller under en helg så kan vi inte ta hand om blodet.

Är inte det väldigt, väldigt märkligt?