Pike när han smyger på Saga (osmidig som få är han :] )

pike o saga

Pike’s mustasch, den har vuxit ut de senaste 10dagarna, det roliga är att den är svart på ena sidan och vit på andra :]

pike 13/12 pikes mustasch

Pike prövar sitt fina halsband med inbyggd scarf.

pieks scarf_2pikes scarf

Glimma är hemma hos oss idag med. Och Glimma leker aldrig med annat än pinnar när man är ute, men allt som är Pikes är lovligt byte. Så med jämna mellanrum tar hon något som är hans och travar runt med det i lägenheten ett tag. Jätte söt! Och kolla in Pike under bordet på bild nr 2! :]

glimma o hamburgaren glimma, pike o hamburgaren

Vi var ju på valpkurs igår, vi fick självklart klartecken från både vet. och Git (kursledaren) först. Första timman spenderade vi inomhus, för att bekanta oss med Git och med varanda. Gruppen består av (förutom Pike) en tax tik, en dalmatiner/border collie mix tik och två amstaffar en hane och en tik. Pike är yngst, de andra är mellan 15-20veckor. När vi var inomhus så låg Pike i mitt knä och sov, fortfarande påverkad utav vaccinationen så ibland svullnade ena örat upp, läppen, ögat eller så men det höll bara i någon minut. Och han brydde sej inte så mycket.

När vi väl gick ut så piggnade han till ordentligt och började mucka med amstaffarna (för han har ju ingen koll på att han är mindre än dom på alla sätt) men dom brydde sej itne så mycket för dom hade ju fullt upp med varandra :] Då gick han på tax tiken istället, och hon var på precis samma humör så dom lekte en del. Utomhus så övade vi på kontaktsökning, vilket Pike är väldigt duktig på och självklart går det ännu lättare om man får en bit torkad blodpudding. Han snubblade faktiskt ett par gånger för att han var så koncentrerad på att titta på mej och inte på hur han gick. :] Sista övningen var lite lätt uppletande. Det innebar att jag och Daniel (han anslöt faktiskt sista halvtimman) sprang och gömde oss bakom ett träd och ropade en gång på Pike (han såg ju vart vi gömde oss med ändå) och så skulle han komma hoppandes.. Men icke, tydligen var 15meter alldeles för långt. Enligt Git så hade han hoppat ivrigt de första 7metrarna men sen tappat koncentrationen helt. :] Så vi ska öva mer på den övningen hemma och inte gömma oss så långt bort.