Jag vaknade 5.23 igår… Ingen mening med det egentligen för man kommer inte åt att lägga ut valsedlarna förrens 07 när valförättarna börjar ställa iordning i vallokalerna men ändå. Vi åkte hemifrån strax efter 07 och vid 8.40 var vi klara med vårt distrikt. Sen så bestod hela dan i att åka runt och kolla hur stor åtgången var av sedlarna, påfyllnad vid behov och att helt enkelt synas. På hela dan så råkade jag ut för sabotage en gång i en lokal. Någon hade lagt valsedlar ifrån ett annat parti över vår hög, men det var ju lätt åtgärdat igen.
Och nu gäller det bara att hålla ut till på onsdag då vi får reda på resultatet. Vi fick iaf reda på resultatet av skolvalet igår. Och där fanns vi inte med i stapeln ”övriga partier” utan vi hade fått en alldeles egen!
4,5% fick vi. Det om något är ett argument för att vi är starka bland förstagångsväljare. Dessutom fanns våra valsedlar inte tillgängliga i skolvalen. Det var inte meningen att man skulle kunna rösta på oss, men 4,5% av eleverna i Sverige gjorde det helt enkelt ändå. 🙂 Tänk om dom lyckas hålla sej intresserade till nästa val också!

Och det gör inte så mycket om vi inte kommer över 4% det finns andra mål: 1%, 2,5% och 4%. Fyra procent vet alla vad det innebär. 2,5% är gränsen för att börja få statligt partistöd, och 1% är gränsen för att få gratis valsedlar och valsedelsdistribution till nästa val. Och vad vi än får så är det ett rekordstöd i vilket fall! Vi har ju trots allt bara funnits sen i Januari.
Men iaf. jag är helt slut! Jag trodde inte att det skulle vara så utmattande som det faktiskt var. Nu ska jag bara orka hålla ut tills på onsdag.