Mina morföräldrar har bott på ett gäng med ställen, både i Danmark och i Sverige, men de jag minns är huset i Stenungsund och huset i Kungsbacka. När de flyttade från Stenungsund minns jag inte riktigt men det var väl på början av 90-talet ngn gång.

Och nu är nästa paradigmskifte på gång. Eller det har vart på G länge, sen i januari/februari ungefär. De köpte lägenhet, helt nyproducerad lägenhet i hjärtat av Kungsbacka och de skulle ha det så bra. Luftigt och fint med mindre hushåll att hushålla. Men så dog morfar… Och helt plötsligt var det en massa saker som behövde justeras, t.ex. så var en 3a alldeles för stor för mormor att ha själv, det är nu fixat och i höst flyttar hon istället in i en alldeles fantastisk 2a.

Ett steg närmre dit är att sälja huset. Det lilla huset som jag drömt om så länge. Huset som är så lagom, lagom nära stan, lagom långt från stan. Lagom nära mamman och pappan men ändå lagom långt ifrån.

Men… Vad vore väl en bal på slottet?

Bild från Svensk Fastighetsförmedling. Klicka för att se mer