I eftermiddags tjuvstartade jag ute på lotten. I drygt en timma orkade jag stå och slita det ogräs som täckte några få plantor (jordgubbar och ngn sorts lök kanske vårlök?) som fanns kvar från föregående ägare för att ge de stackarna en chans. Inte de gamla ägarna alltså, utan plantorna. Och jag kunde ganska snart konstatera att det inte är optimalt att stå i vita leggings, klänning och ballerina skor och slita upp flerårigt ogräs. Inte optimalt alls.

Men det gjorde absolut ingenting att jag blev jätteskitig om händerna, tvärtom! Fasiken vad bra det känns, och det som blev skördat var tre lökar som jag råkade dra upp när ogräset slets upp med rötterna. Det är ca. 1,5 kvm som är planterat på lotten sen har resterande del vart helt orörd iaf i två säsonger. Inte en skymt av ngt annat än de ovannämnda plantorna. Och vette tusan om jag verkligen kommer hinna plantera ngt annat denna säsongen. Möjligvis ngn tulpanlök, vitlök och en hallonbuske men mer blir det antagligen inte. För det kommer ta tid att få ordning tror jag. Men det får det vara värt.

Tanken är att längst uppe i det högra hörnet ska jag ha kompostgaller i två omgångar en för gräs och kompost material och en där Pike ska vara de stunder han är med. Självklart ska det till en verktygsförvaring med men jag vet inte riktigt om jag ska bygga själv eller om den ska köpas färdig. Så småning om är tanken att två tredje delar av lotten ska vara odlingsbar med div, grönsaker, blommor och bär och resterande ska vara gräs för att jag ska kunna sitta där och njuta så att det inte bara blir elände 😉