Mitt favoritbidrag gick först vidare till duellen, sen till andra chansen och sen direkt till final (tack vare den än så länge fenomenala internationella juryn)! 😀

Jag har jätte svårt för af Ugglas eg. men denna låten var helt otroligt underbar!

Och efter att ha kollat runt lite om varför den juryn finns överhuvudtaget så kan jag faktiskt bara hålla med om att den behövs. Jag hittade denna förklaringen från Christer Björkman

– Sverige röstar ju inte som övriga Europa, vare sig hemma i Sverige eller när det blir Eurovision. Det är ganska glasklart att vi inte tycker som de där ute. Därför försöker vi hitta ett sätt att förstå det och inför den internationella juryn.

2007 slutade The Ark på en 18:e plats i Eurovision Song Contest, i år fick Charlotte Perrelli samma snöpliga placering. Samtidigt gav de svenska tittarna noll poäng till årets vinnare, ryssen Dima Bilan, noll poäng till tvåan Ukraina och ett poäng till trean Grekland.