Veckan som gått har vart ok.

Västtrafik har inte gjort annat än att motarbeta mej, jag tror inte att jag har kommit fram till mina resmål i tid en enda resa faktiskt.

Pike var hos veterinären i onsdags för sitt kliande. Vi fick en möjlig diagnos och nu väntar behandling med tabeltter och schampoonering varje dag i 20 dagar.
Gårdagen på jobbet var stressig men samtidigt väldigt givande. Jag vill inte säga rolig för det är inte roligt att behöva stressa men att äntligen få känna lite tempo igen är nice.

I morgon (med start 22) väntar filmkväll på Wernstedtshallen på Röhsska tillsammans med little Mari. Filmerna vi ska se The Shining, The Omen, Poltergeist, The Descent, Friday the 13th, Psycho och The Fly. Ska bli micket micket spännande!

Ooooh annan rolig grej! Nu har jag gått ner ytterligare en storlek på byxor :] Så nu börjar jag närma mej figuren jag hade för nästan 5 år sedan, ska bara börja träna överkroppen på något smart sätt med. Kom gärna med förslag.

Övrigt hälsorelaterat, mina fötter blir bara värre och värre. Nu imorse så klickade det konstigt för varje steg jag tog. No good. Men jag har iaf diagnos, hälsporre. Inte så spännande men ack vad ont det gör!
Efter ställd diagnos så rusade jag till närmsta dator och hittade precis mina rymptom:

Hur får man hälsporre?
Varje gång du tar ett steg utsätts hälen för en belastning, som kan motsvara 20 gånger din kroppsvikt.. Belastningen dämpas av en fettkudde under hälen och ett stort senband under fotsulan.

Om en person med stillasittande arbete (that’s me) kastar sig ut i ”helg idrottande”, kan vadmuskler och hälsenor överansträngas. För att kompensera för de upprepade skadorna på senan kommer din kropp att försöka reparera den på samma sätt som den reparerar ett brutet ben, nämligen genom att packa in den i kalk. Resultatet av denna process är en liten utväxt på hälbenet, en hälsporre.

Vad är tecknen på överbelastning av fotsulans senband och hälsporre?
Smärtan lindras under vila men förvärras när du belastar foten igen. Detta är särskilt utpräglat när du går upp på morgonen. (Jag kan inte gå normalt på mornarna. Nej jag skojar inte, jag går som en gorilla. Det gör så fruktansvärt ont)

Så that’s it. Hälsporre. Inte så häftigt men väldigt lätt att behandla.

Och annat… Hmmm. Ny kusin beräknas nog levereras vilken dag som helst. Och Helena och Markus knodd dröjer ytterligare 1,5 vecka.

Och jag? Neje jag har ingen baby på väg. Jag har ju hund.