För något år sedan fick Daniel en tavla från mina föräldrar. Det är en replika av en oljemålning föreställandes en fyr, mest roligt blir det om man vet att det stod Der Führer på paketet som Daniel fick 🙂 Eller Nej det kanske är mer roligt om man förstår det interna skämtet/ halvdana Göteborgska ordvitsen.

Hursom, igår fixade vi lite hemma och då fick Daniel för sig att den tavlan skulle väck. Inte så mycket att säga om det, det är ju hans tavla. Jag tänkte ta tillfället i akt och spara ramen (jag håller på att rama in illustrationerna från Tomtebobarnen till Julias rum), så jag monterade av ramen och glaset och vips trillade det ut 12 ark med fyrar!


Så… Vad gör jag med dom? En idé min pappa hade var att jag ska tapetsera Daniels del i klädkammaren med dem. Det och att jag borde börja kalla Daniel för ”min lille fyr” ännu en Göteborgsk ordvits och en snygg passning mot vårt danska påbrå. Det är min pappa det.