Vi köpte ny grill för ett tag sedan. En fin Weber elgrill och gissa om vi vart nöjda än så länge? Det har verkligen vart värt slantarna vi la, för det är nog så nära kolgrillat som man kan komma… På el.

Men nu är idyllen lite grusad, för två veckor sedan grillade vi på kvällskvisten runt 20 snåret. Och det tog inte många minuter innan grannen ovanför knackade på dörren och klagade på ”att det osar ngt fruuuktansvärt av grillen in till dom och att de faktiskt inte kan sitta på sin balkong när vi grillar”.
Jag förklarade att vi strax skulle vara klara och att vi trots allt använder elgrill så oset kan nog inte vara så farligt ändå. Han tackade för sej och gick.

Ikväll grillade vi igen… Denna gången ringde tanten (jepp hon ringde!!!) och beklagade sej. Nu var dom tvungna att inte bara lämna sin balkong utan även stänga alla sina fönster. Jag förklarade igen att vi grillar med elgrill med locket nere men att vi skulle skynda oss (hur man nu kan skynda på grillning?).

För säkerhets skull ringde jag störningsjouren för att fråga dem hur de resonerar kring grillning. Killen på andra sidan luren kunde knappt kväva sitt skratt. Han hade aldrig hört om att ngn haft problem med grannar som grillar med elgrill?!

Men imon är det jag som knallar ner till vår kvartersvärd för att höra vad de säger. För grilla under sommarsäsong det måste vi banne mej få göra!