Mindre fantastisk dag. Egentligen började den med en mindre fantastisk natt.

Vi satte upp grinden igår. Den sitter alltså i dörröppningen mellan vårt sovrum och vardagsrum och skälet till att den åkt upp redan nu är att varken Pike (hunden) eller Saga (katten) ska förknippa den med att Dunderklumpen finns. Det är nämligen så att bägge våra djur sover i sängen. Vilket är helt ok nu, men absolut inte ok om Dunderklumpen ska sova i vår säng.

Så inatt premiär testade vi den, vi sa god natt till Pike och stängde grinden. En lång stund satt han bara utanför och väntade på att vi skulle släppa in honom, men efter ett tag gav han upp och la sej tillrätta i sin bädd. Men efter 1 timma började det, gnyende, det oroliga springandet fram och tillbaka när han fattade att han inte skulle få sova med oss.

Kortfattat, jag har sovit oroligt inatt, ljudkänslig och gravid som jag är har jag vaknat av minsta lilla ljud hunden gjort.

Dagen har således spenderats på sängen, små slumrandes har jag försökt att ta igen de förlorade timmarna sömn. Det har gått sådär…