Tänkte i helgen på varför jag inte fått svar på mina prover som jag lämnade till MVC den 14/12. Eller tänkte och tänkte det dök upp under samtalet med Mari i lördags.

Och idag, bokstavligt talat som ett brev på posten, kom mina svar. Allt är ok. Förutom att jag inte har antikroppar mot Röda hund (Rubella)… Teknikskadad som jag är googlade jag genast frasen och detta är vad jag fann:

”Eftersom det har visat sig att kvinnor som insjuknat i röda hund tidigt under graviditeten kan få missbildade barn”

”Då risken för allvarliga fosterskador är störst under de 14 första graviditetsveckorna bör de blivande föräldrarna informeras om den risken för att kunna ta ställning till huruvida dom vill avbryta graviditeten.”

Allt är alltså inte OK. Allt känns definitivt inte OK.

Varför i hela friden har inte vår barnmorska skrivit typ: ”Ring mej så kan vi diskutera provsvaret” i brevet?!