I onsdags när vi var på Östra fick jag en kopia på min förlossningsjournal. Spännande läsning det där iom att det gick så fort hann jag liksom inte ta in vad som hände hela tiden.

En del saker förstår jag utan svårighet, bl.a. att jag bara förlorade 400 ml blod (heja mej!), att Julia var en 10 på Apgar-skalan, att Barnmorskan tyckte att jag nyttjade lustgasen väldigt lite (konstigt den luktade apanal och elefantpung), att jag var osäker på om jag kissade ner mej eller om vattnet faktiskt gick, att Julia så fort huvudet var ute skrek (det gick inte ens 1 sek, möjligtvis så skrek hon tom på väg ut 😉 ) och att de vart väldigt noga med att anteckna att det var ”på pat begäran” som navelsträngen inte klampades (det var f.ö ingenting som ifrågasattes alls! BM var mer förundrad över hur länge navelsträngen faktiskt pulserar när barnet väl är fött, eller alltså det rör sej om ngn minut men det är mycket för det lilla livet)

Men andra saker förstår jag inte, eller jo det gör jag ju för BM förklarade för mej men om jag bortser från det så kan jag säga att jag inte hade en aning om att ”labia minora” hette just så 🙂 BTW googla det inte om du inte vill veta vad det är