Medans jag går på undermedicinen (cocillanan) är amning helt uteslutet då cocillana innehåller både sprit och morfin, nu är det istället pumpning som gäller. För om jag inte pumpar är väl risken att jag ”torkar ut” och jag vill ju faktiskt amma ett tag till. Det är nästan 2 månader sedan jag behövde pumpa senast så jag har dålig koll på hur mycket jag egentligen producerar…

Nu har jag precis pumpat 125 ml… På ett bröst! På det första fick jag ut nästan 110 ml. Inte konstigt att Julia storknar ibland när hon blivit ammad 🙂

Ringde Sjukvårdsrådgivningen igår för att fråga när efter det att jag slutat med cocillanan jag kan amma igen. Fick till svar att efter 1 timma är koncentrationen som högst och efter 48 timmar fanns 30% kvar i urinen så rekommendationen är att jag avvaktar i 72 timmar. Och innan jag hann fråga så började Julia stortjuta så då la jag på men WTF? ”efter 48 timmar fanns 30% kvar i urinen” vad är dom där och mäter för?! Hur stor är koncentrationen i bröstmjölken vill ju jag veta!