Pike har haft tratt sen förra torsdagen. Stackars honom tycker du, stackars mej tycker han. Men som alltid är det för hans egna bästa, kraken har nämligen lyckats få munsår. Inte helt ovanligt tydligen, men Pike har ju lite tics för sej så han har minsann lyckats klia hål på eländet och det blev infekterat och fult så då blev det en tid med tratt.

Det har vart förhållandevis smärtfritt, förutom de gånger vi hittar honom stirrandes rakt in i en vägg med tratten tätt lutad mot samma vägg. Då är han patetisk! Men annars är det ingen skillnad.

I söndags var vi en sväng till la Familia, det blev lunch och lite dator meck. När vi hade ätit färdigt så satt vi och småpratade lite grann tills vi upptäckte att Pike var puts väck! I vanliga fall ligger han under bordet tills vi ätit klart, men inte denna gången. Denna gången hade herrn parkerat baken i köket. Mitt framför ost- och skinkpajen. Och där satt han tålmodigt och väntade. Med tratt och allt.